מהי טנטרה - להבין את מה שאפשר רק לחוות
- מלי ארגמן
- 20 בינו׳
- זמן קריאה 3 דקות
טנטרה היא הזמנה לחוות את החיים במלואם – דרך חיבור עמוק לגוף, לנפש ולרגע הנוכחי. זו אינה רק שיטה רוחנית, אלא דרך חיים שמציעה לנו לעבוד עם מה שיש עכשיו, בין אם זה רגשות, תחושות או אנרגיות, ולמצוא דרכים חדשות לצמיחה והתעוררות.
העבודה עם הגוף בטנטרה

בטנטרה, הגוף הוא שער מרכזי לחוויה ולהתעוררות. יש דברים שהראש לעולם לא יוכל להבין או לדמיין, עד שהם נחווים בגוף. לכן בטנטרה אנחנו שמים דגש על שחרור השליטה המחשבתית ונותנים לגוף, לנשימה ולתנועה להוביל אותנו.
כלים מרכזיים בעבודה זו הם: קול, תנועה ונשימה.
זהו תהליך שמזמין אותנו להתמסר לחוויה הישירה, בין אם מדובר במיניות, במדיטציה דינאמית או בעבודה עם כעסים. לדוגמה, מדיטציות דינאמיות יכולות לשחרר אנרגיות עצומות וליצור תחושות טרנספורמטיביות שלא ניתן לדמיין מראש.
למידה והבנה בטנטרה
בטנטרה, הלמידה הקוגניטיבית אינה עומדת בפני עצמה, היא אמנם תומכת בעבודה הגופנית ויכולה לעזור להעמיק את התרגול, אך היא תמיד משולבת עם החוויה הישירה.
לדוגמה עקרונות פילוסופיים:
עקרון פילוסופי כמו אי-הפרדה בין רוח לחומר וקבלת כל החלקים שבנו, מלמד אותנו שכל חלק בנו – בין אם הוא פיזי, רגשי או רוחני – הוא חלק בתמונה השלמה שלנו ולכן לא ניתן לנתק את החוויה הרוחנית מהגוף הפיזי.
בטנטרה אין חלקים "גבוהים" או "נמוכים"; כל חלק נושא משמעות וחיוניות. קבלת העצמי במלואו, על כל חלקיו, פותחת דלת לחוויה עמוקה של שלמות.
או לדוגמא העקרון של שלמות הניגודים: בטנטרה, ההבנה היא שכל ניגוד – אור וחושך, עונג וכאב, פעולה ומנוחה – מתקיים יחד כחלק מהשלם. במקום לנסות להדחיק או לבטל צדדים מסוימים, אנחנו לומדים לאמץ את כל הקצוות כחלק מהחוויה האנושית.
כאשר אנו משלבים בין תובנות פילוסופיות לבין עבודה מעשית, אנחנו לא רק מבינים בראש את העקרונות – אנחנו חיים אותם בפועל והחיבור הזה בין הבנה לבין תחושה מאפשר טרנספורמציה אמיתית.
חיבור אל עצמי ולרצונות העמוקים
אחד ההיבטים החשובים בטנטרה הוא החיבור אל העצמי – חיבור לרצונות העמוקים ביותר שלנו וליכולת לחיות את החיבור הזה במלואו. דרך עבודה עם הגוף, הנשימה והתודעה, אנו לומדים להקשיב פנימה, לזהות את מה שאנחנו באמת רוצים ולהתקרב אל מהותנו הפנימית. הטנטרה מזמינה אותנו לא רק להכיר את הרצונות שלנו, אלא גם לחיות אותם ולממש אותם בחיינו מתוך אותנטיות ונוכחות.
החזרת התשוקה לחיים
טנטרה עוסקת גם בהחזרת התשוקה לחיים, לאו דווקא דרך מגע מיני, אלא דרך גילוי מחדש של האנרגיה החיה שבתוכנו. התשוקה מתחילה בראש – במחשבות, בכוונות ובגישה שלנו. כאשר אנחנו לומדים להתחבר לרצונות האמיתיים שלנו ולפעול מתוך נוכחות מלאה, אנחנו מעירים את התשוקה הזו. זו יכולה להיות תשוקה ליצור, לחוות, לאהוב או פשוט להיות. תרגולי טנטרה כמו נשימות, תנועה ומדיטציות עוזרים לנו לשחרר חסימות רגשיות וגופניות שמונעות מהתשוקה הזו לזרום בחופשיות.
חוסר מטרתיות ונוכחות ברגע
אחד העקרונות המרכזיים בטנטרה הוא חוסר המטרתיות. בטנטרה אנחנו לא "רודפים" אחרי תוצאה או יעד; אנחנו לומדים להתמסר לרגע, לחוות את מה שעולה ולהיות ב"כן" למה שקורה. הגישה הזו מאפשרת לנו להשתחרר מהלחץ להשיג, ולהתמקד בלחיות באמת, בנוכחות מלאה.
זה לא משהו שאפשר לדמיין. זה משהו שצריך לחוות.
הטנטרה מזמינה אותנו לגלות עולמות שלמים – דרך הגוף, דרך הלב ודרך ההבנה
עם זאת, חשוב לזכור שהמאמר הזה נכתב מתוך ניסיון לדבר אל הראש שלכם, הקוראים, מתוך נסיון לענות על השאלה שאני נשאלת הרבה - מהי טנטרה?
אך בטנטרה, לא ניתן באמת להבין עד שלא מסכימים להתמסר להתליך עמוק ולאפשר לעצמנו לחוות אותה בכל הרבדים של הגוף והנפש. זה תהליך שלפעמים לוקח זמן, זמן להרגיש שהמרחב בטוח ואפשר, זמן לבנות מערכת יחסים עם המנחה ולסמוך, זמן להסיר חסימות, אבל החוויות שנחוות בטנטרה, כמו העונג האינסופי שיצא לי לכתוב עליו בעבר, הן כאלה שהמילים לבדן אינן מסוגלות להעביר. כדי לגלות את הטנטרה באמת, צריך לחוות אותה.
מוזמנים באהבה לבוא לצלול איתי לעולם הטנטרה,
מלכה
תגובות